Underbara och nyttiga makroner lagade på 5 min med bara 4 ingredienser! De verkar nästan få tiden att stanna upp.


Ett ägg, dadelsirap, kokosolja och mandelmjöl är allt du behöver för att göra dessa ljuvliga makroner, i mikron!

makroner

Tillsätt valfri färg och smaksättning och du har de mest bedårande och magiska kakorna du kan tänka dig. Glutenfria och mjölkfria är de dessutom.

Makronerna jag gjorde här smaksatte jag med hallon och citron. Både friskt och sött samtidigt! Ens tankar svävar verkligen bort till sommardagar med kvittrande fåglar och solstrålar som letar sig fram genom lövverken. En mysig fika med de allra bästa när sommaren är som härligast. Makronerna gör sig verkligen bra då eftersom de nästan tycks stanna tiden för en liten stund. För oh vad vi längtar dit!

makroner

Ingredienser
7 st

Marängkakorna:

50 g sötmandel/1 ½ dl mandelmjöl

1 stor äggvita

1 msk dadelsirap eller annan sötning

Fyllning:

4 msk kokosolja

1 stor äggula

1 tsk dadelsirap eller annan sötning

Färg- och smaksättning:

Hallon: 4 mosade hallon och lite röd hushållsfärg.

Citron: Saft och rivet skal från ½ citron och ½ tsk gurkmeja.

Så gör du:

Marängkakor:

  1. Vispa äggvitan till hårt skum.
  2. Tillsätt dadelsirap, mandelmjöl och valfri smak- och färgsättning. Blanda runt!
  3. Klicka ut smeten till 14 små kakor på bakplåtspapper.
  4. Lägg bakplåtspappret med kakorna i mikron. Mikra på full effekt i ca 1 minut.
  5. Ta ut kakorna och lossna dem från pappret. Låt svalna.

Fyllning:

  1. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål med valfri färg- och smaksättning.

Montering:

  1. Lägg ihop kakorna två och två med fyllningen emellan.

Makronerna blir inte så sockersöta som vanliga makroner utan smakar lite mer som biskvier.makroner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *