En underbar kombination av len chokladfyllning i en frasig botten med nötsmak, toppad med en mild jordnötscremé och lite jordnötssmör ringlat på det. Mina smaklökar går på moln!


Detta recept är en del av temat ”Chokladfrukost á la lyxbuffé” och är ett av fem recept som enkelt och snabbt lagas på samma 6 ingredienser. Till och med mängden av varje ingrediens är exakt samma mellan recepten, det enda som skiljer dem åt är i vilken kombination du blandar ihop och tillagar dem, vilket ger dem väldigt olika karaktär!

cheesecake á la lyxbuffé

Denna cheesecaken är ett bra val att äta till frukost då den är hälsosam och innehåller bland annat bra och nyttiga fetter, mycket protein och fiber. En riktig lyxfrukost som är lätt att laga i mikron.

Cheesecaken räcker till en portion och är god att äta direkt när du tillagat den eller så förvara den i kylen och ät den några dagar senare. Den smakar lika ljuvligt vilket som!

Receptet är vegetariskt, glutenfritt, mjölk och laktosfritt, sockerfritt och går att göra veganskt. Du byter då lätt ut äggvitan mot 3 msk kikärtsspad och utesluter äggulan helt. Jordnötssmöret går även att byta ut mot valfritt annat nötsmör vid tillexempel allergi. Hasselnötssmör eller att rosta och mixa lite egna nötter och frön till ett smör blir minst lika bra.

Ingredienser

1 portion

Botten:

1 dl vita bönor

1/2 msk nötsmör

Eventuell sötning efter smak. Tex. honung eller dadelsirap.

Fyllning:

1 äggvita eller 3 msk kikärtsspad för en vegansk cheesecake

1/2 dl växtbaserad kvarg

1 msk kakao

Topping:

1/2 dl växtbaserad kvarg

1 mogen banan

1 äggula (kan uteslutas för en vegansk yoghurt)

1/2 msk jordnötssmör

Så gör du:

1. Botten: Mixa alla ingredienser till bottnen. Tryck ut degen i en mikrosäker skål och mikra på full effekt i ca 1min.

2. Fyllning: Mixa ihop alla ingredienser till fyllningen och häll den ovanpå bottnen. Mikra ytterligare 1 min på full effekt. Eller tills fyllningen stelnat. Ställ kakan i kylen för att svalna.

3. Topping: Mixa alla ingredienser till toppingen i en skål.

4. Tag ut kakan från kylen och häll på toppingen och ringla över lite extra nötsmör. Servera med extra topping vid sidan om.

Glöm inte följa @anna_winer på instagram för fler smarriga recept!

cheesecake á la lyxbuffé cheesecake á la lyxbuffé

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *