Len chokladkaka med en fastare fudgekonsistens slår det mesta till frukost! Tillsätt en stor sked nötsås och morgonen är räddad, eller eftermiddagen om du klarar att spara kakan till dess. 


Men känn ingen ånger, denna frukosten är nyttig och bra! Ingredienserna kommer förvåna dig men låt dem inte lura dig: kakan är himmelsk.

chokladkaka

chokladkakaReceptet är vegetariskt, glutenfritt, mjölk och laktosfritt, sockerfritt och går att göra veganskt genom att enkelt utesluta ägget ifrån receptet. Jordnötssmöret går även att byta ut mot valfritt annat nötsmör vid tillexempel allergi. Hasselnötssmör eller att rosta och mixa lite egna nötter och frön till ett smör blir minst lika bra.

chokladkaka

Detta recept är en del av temat ”Chokladfrukost á la lyxbuffé” och är ett av fem recept som enkelt och snabbt lagas på samma 6 ingredienser. Till och med mängden av varje ingrediens är exakt samma mellan recepten, det enda som skiljer dem åt är i vilken kombination du blandar ihop och tillagar dem, vilket ger dem väldigt olika karaktär!

Ingredienser

1 portion

Choklakaka:

1 dl vita bönor

1 msk kakao

1/2 msk nötsmör

Eventuell sötning efter smak. Tex. honung eller dadelsirap.

Nötsås:

1 dl växtbaserad kvarg

1 mogen banan

1 ägg (kan uteslutas för en vegansk sås)

1/2 msk nötsmör

Så gör du:

1. Mixa alla ingredienser till kakan.

2. Tryck ut degen i en skål eller form och ställ i kylen ca 30 min.

3. Mixa ihop alla ingredienser till nötsåsen.

4. Servera chokladkakan med nötsåsen.

Receptet räcker till en portion och du kan förvara chokladkakan flera dagar i kylen eller frysa in den. Även såsen kan du lätt förvara i kylen flera dagar med samma goda smak när du serverar den.

chokladkaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *