En len och smarrig chokladyoghurt som är en bra start på dagen? Jadå, här har vi receptet! Nyttig och gudomligt god utan socker eller krångel. 

chokladyoghurt

Receptet är vegetariskt, glutenfritt, mjölk och laktosfritt, sockerfritt och går att göra veganskt genom att enkelt utesluta ägget.

chokladyoghurt

Detta recept är en del av temat ”Chokladfrukost á la lyxbuffé” och är ett av fem recept som enkelt och snabbt lagas på samma 6 ingredienser. Till och med mängden av varje ingrediens är exakt samma mellan recepten, det enda som skiljer dem åt är i vilken kombination du blandar ihop och tillagar dem, vilket ger dem väldigt olika karaktär!

Ingredienser

1 portion

Yoghurt:

1 dl växtbaserad kvarg

1 mogen banan

1 ägg (kan uteslutas för en vegansk yoghurt)

1 msk kakao

Eventuell sötning efter smak. Tex. honung eller dadelsirap.

Krisp:

1 dl vita bönor

Garnering:

1 msk jordnötssmör

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 225°C. Hacka bönorna i mindre bitar och lägg dem på en plåt. Rosta dem mitt i ugnen ca 15 min.

2. Mixa ihop alla ingredienser till yoghurten.

3. Servera yoghurten med lite bönkrisp på toppen och ringla över nötsmör.

Yoghurten fungerar utmärkt att spara i kylen i flera dagar. Även krispet går bra att förvara torrt i en burk i skafferiet utan att de tappar krispigheten.

chokladyoghurt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *