Dessa saftiga och krämiga pannkakorna med len chokladkräm är riktigt smarriga och nyttiga! Då de är enkla och snabba att laga är inte frukosten eller mellanmålet långt borta när hungern kommer.

pannkakor

Receptet räcker till en portion och går fint att mixa ihop och förvara i kylen en stund innan man vill steka pannkakorna. Även chokladkrämen går bra att förbereda och ha i kylen sen tidigare.

Receptet är vegetariskt, glutenfritt, mjölk och laktosfritt, sockerfritt och går att göra veganskt. Du byter då lätt ut ägget mot 1 tsk bakpulver. Jordnötssmöret går även att byta ut mot valfritt annat nötsmör vid tillexempel allergi. Hasselnötssmör eller att rosta och mixa lite egna nötter och frön till ett smör blir minst lika bra.

pannkakor

Detta recept är en del av temat ”Chokladfrukost á la lyxbuffé” och är ett av fem recept som enkelt och snabbt lagas på samma 6 ingredienser. Till och med mängden av varje ingrediens är exakt samma mellan recepten, det enda som skiljer dem åt är i vilken kombination du blandar ihop och tillagar dem, vilket ger dem väldigt olika karaktär!

Ingredienser

1 portion

Pannkakor:

1 dl vita bönor

1 mogen banan

1 ägg eller 1 tsk bakpulver för veganska pannkakor

1 msk jordnötssmör

Chokladkräm:

1 dl växtbaserad kvarg

1 msk kakao

Eventuell sötning efter smak. Tex. honung eller dadelsirap.

Så gör du:

1. Mixa alla ingredienser till pannkakssmeten i en skål.

2. Stek plättar eller pannkakor av smeten i ett järn med olja eller smör.

3. Blanda ihop kvarg med kakao och sötning.

4. Servera pannkakorna med chokladkrämen.

Pannkakorna är goda att äta både nystekta men även som kalla efter att ha sparat dem i kylen till dagen efter. Varför inte varva kalla nötpannkakor med chokladkrämen och ta med på picknick?

Glöm inte följa @anna_winer på instagram för fler smarriga recept!

pannkakor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *