Med ett enkelt veganskt pannkaksrecept med 3 ingredienser kan du laga världens sötaste pannkakstorn. Vi kallar dem pannkisar á la bakverk!


Ett bakverk som är nyttigt och näringsrikt så att du kan äta det till frukost, fika, mellanmål eller istället för tårta på kalaset! De 6 olika pannkisarna har sin egen karaktär och smak.

pannkakstornVad sägs som chokladbolls-pannkis? Morotskaka-pannkis? Eller barnens ena favorit: bananchoklad-pannkis! Tiramisu-pannkisen, med smak av kaffe och punsch, är istället lite av en favorit bland de vuxna. En riktig sommarhit är saffrans-pannkis med friska hallon. Medan äppelpaj-pannkisen, med sin underbar mix av krispiga äpple, len kanel och nötter, för mina tankarna till skördetiderna på hösten.

Tillsammans blir pannkisarna ett buffébord av de allra bästa smakerna och bakverken, fast i en nyttig och frukostvänlig version! Alla pannkis-recepten är vegetariska, veganska, glutenfria, mjölk och laktosfria, sockerfria och oemotståndliga.

I några av pannkisarna finns det jordnötssmör och valnötssmör, men det går bra att byta ut mot annat valfritt nötsmör vid exempelvis allergi. Köper du nötsmöret färdigt i affären så tänk på att välja ett som innehåller 99% nötter. I vissa varianter tillsätter de mycket socker och andra onödiga tillsatser, vilket inte ska behövas i ett gott och bra nötsmör.

Tips:

  • Pannkakorna och moussen går bra förvara i kylen några dagar. Även om du lagt ihop dem som pannkakstorn kan du lätt spara dem i kylen. De blir faktiskt ännu lite mumsigare om de får stå och mjukna ihop sig lite.
  • Använd riktigt mogna bananer, det ger pannkisarna sin sötma och gör att du inte behöver tillsätta någon annan sötning.
  • Pannkisarna med sina tillbehör innehåller en utmärkt kombination av både fibrer, protein, nyttigt fett och bra kolhydrater vilket ger en sund frukost som håller dig mätt länge.
  • Vill du inte göra torn av pannkisarna går de naturligtvis lika bra att servera som vanliga pannkakor med tillbehören ovanpå.
  • Pannkakorna går bra att steka på spisen men jag föredrar att hälla upp smeten i bullformar av aluminium och tillaga dem i ugnen. Det är både smidigare, då får händerna fria att göra tillbehören så länge och pannkakorna får en väldigt jämn och fin form!

Klicka på bilderna nedan för att komma till recepten. 

pannkakstorn

Äppelpaj -pannkis

pannkakstorn

Tiramisu -pannkis

pannkakstorn

Saffran -pannkis

pannkakstorn

Chokladboll -pannkis

pannkakstorn

Morotskaka -pannkis

pannkakstorn

Bananchoklad -pannkis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *