Snabb, lätt och ljuvlig rabarberpaj med krispig nötbotten, fylld med söta jordgubbar och syrliga rabarber och toppad med gyllene maräng!

Rabarberpaj med marängtäcke Pajen är fri från gluten, animaliska produkter, mjölkprodukter och socker gör den hälsosam och himmelsk för alla. Den är så pass nyttig att man till och med kan starta dagen med en portion till frukost, vad slår nygräddad paj en sommarmorgon liksom?
Rabarberpaj med marängtäcke Så passa på att utnyttja alla härliga rabarber och jordgubbar som sommaren fortfarande bjuder på. Har du över så frys in båda delarna så du kan lyxa till hösten med en somrig paj! Det räddar vilken regnig oktoberdag som helst. Jag har lagat pajen med både färska och frysta bär och rabarber och det blir lika bra vilket som.
Rabarberpaj med marängtäcke Sötman i pajen kommer från de mosade bananerna. Desto mognare bananen är ju sötare smak får pajen. Men även ifall du inte gillar banan behöver du inte vara misstänksam mot receptet då banansmaken inte går igenom.

Ingredienser

2 portioner

Pajdeg:

2 msk hasselnötssmör (eller 1/2 dl nötter som rostas och mixas till eget nötsmör)

1/2 dl hackade hasselnötter

1/2 dl glutenfri havregryn

1/2 mosad banan

2 msk riven kokos

2 krm kardemumma

Fyllning:

100 g rabarber

12 jordgubbar

1/2 mosad banan

1 msk vatten

1 krm kardemumma

1/2 tsk kanel

Marräng:

6 msk kikärtsspad eller 2 äggvitor

Så gör du:

Pajdeg:

1. Mixa alla ingredienser till degen i en mixer eller liknande.

2. Tryck ut degen i en form och förgrädda mitt i ugnen medan du gör fyllningen och marängen, ca 10 min.

Fyllning:

3. Skiva rabarberna i mindre bitar och mosa bananen.

4. Koka bananmoset, rabarberbitarna och vattnet i en kastrull i ca 7 minuter.

Maräng:

5. Vispa kikärtsspadet eller äggvitorna i en metall- eller glasskål, först försiktigt och sen hårdare, till ett fast skum.

Montering:

6. Ta ut formen från ugnen.

7. Skriva jordgubbarna och lägg i formen. Häll på rabarberkompotten och strö över kardemumma och kanel.

5. Fördela marängen överst och grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15 minuter.

Rabarberpaj med marängtäcke

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *