Nyttig pannacotta med två oväntade ingredienser!

smoothiepannacotta

Jag älskar att mixa ihop härliga smoothies nu på sommaren, härligt uppfriskande och fulla av nyttigheter från frukten och bären man har i. De går dessutom att variera i det oändliga! Men de blir bara så grå och tråkiga dagen efter i kylen. Nu har jag räddningen för smoothie-sladdarna! Gör frisk och härlig pannacotta av dem! Glutenfri, vegetarisk, laktosfri, sockerfri, och passande för hela dagen.

smoothiepannacotta

De två oväntade ingredienserna för pannacottan är just smoothie och ägg. Allt du behöver göra är att mixa ihop smoothien med ägg och tillaga i ugnen eller mikron. Jag rekommenderar dock ugnen även om det tar längre tid då resultatet blir mest krämigt och härligt där.

Smoothiereceptet som jag tipsar om har en härlig krämig och sötsyrliga smak från mango och citron. Du kan såklart välja vilken smoothie du vill eller råkar ha i kylen. Till 1 dl smoothie ska du tillsätta 1 ägg. I receptet nedan blir det totalt 4 dl smoothie och därav behövs 4 ägg.

Ingredienser

5 stycken

Smoothie:

1 dl växtbaserad kvarg

1 mango

1 mogen banan

Saften från ½ citron
4 ägg

Så gör du:

1. Mixa alla ingredienserna till smoothien tillsammans med äggen.

2. Häll upp smeten i fem ugnssäkra skålar och tillaga dem i nedre delen av ugnen på 150oC i ca 1h eller i mikron på låg effekt i ca 6 min. Testa med provsticka, den ska inte vara kladdig.

3. Låt svalna helt innan du serverar dem med eventuellt en extra klick smoothie som topping.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *